Vandra in våren i tunna skor.

Idag har jag ett sjukt abstinens efter våren.
Knoppiga kvistar, värmande sol med en latte på uteserveringen och gator tomma på grus. Och så klart det där härliga pirret som dyker upp när årstiderna slår om!

Men än så länge får jag nöja mig med att spana på vad våren kan erbjuda!


Dessa från Dinsko.


Sunday-sunside-no sun.

Söndag.
Och jag totalvägrar att göra den till något annat än slödag. Så jag går all in med pizza och mängder med socker. Har inte frivilligt lämnat sängen och känner mig som ett kolli.

Jag kan emellanåt fundera över vad som hände igår, egentligen.
En lördagskväll, som är standard nu för tiden, ägnades på Harrys. Och jag kom hemsläntrande på morgonkvisten. Närmare bestämt klockan 06.15....

Nu ska jag koppla bort hjärnan för en minut och fnissa till härliga solsidan. Så underbart roligt och jag blir lika besviken varje gång det tar slut.

Me taking care of me.

Det gäller att ta hand om sig själv.
Så för att avsluta dagen gjorde jag om mitt lilla badrum till en spaanläggning med högsta mysfaktor. Tända ljus till allt vad det inebär att rå om sig själv. Det skulle skrubbas, rensas och smörjas. Hela luften fylldes av ett inferno av kemiska dofter.


Det är vad som kan behövas efter en heldag med shopping. En tidig tur med sen hemkomst och ovaligt få kassar som sällskap, kan vara utmattande. Nog är jag trött men känner mig som en princessa med rosa naglar....

Och en fredagsskål...eller?
Fusk delux

Ska man fuska så ska man fuska med stil, lyxa till det en anning.

När kroppen skriker: GE MIG KOLHYDRATER!!!!!
Så måste man ibland få ge efter. Med tanke på att jag är ganska obegåvad i köket tyckte jag att pannkakor var vågat nog.

Sååå gott.
Pannkakor som mest liknar bläckstänk, serverat med grädde och ungsäpplen med kanel.

 

 


Kom lilla vårsol.

Det är magiskt när solen kikar fram.
Det är som att ett hopp väcks om att idag är den där vårdagen. Dagen som skiljer vinter och vår åt. Ja, man kan ju alltid få drömma.

Pics


Mållös.

Vissa dagar är bättre än andra.

Ja, vad säger man. Vissa saker gör mig stum, chockad och förvånad. Upprörd att jag förbli helt stilla och framför allt stum. Det är vad som sker at the moment.
Fri 365.

Just idag på denna dag är det ett år sen jag valde att inte stoppa i mig en tablett till!

För er som nu tror att det är knark eller ett missbrukar jag syftar till. Fel. Det handlar om medicin mot en sjukdom. En sjukdom som ansågs obotlig och det var upp till mig att hantera det. Leva med att äta 2 tabletter morgon och kväll. Bortse ifrån att jag började likna en michelin, hata allt och alla och bara drömma om att livsglädje var något naturligt.

Efter 11 år med dessa tabletter i mitt liv, är ett år lika stort för mig som en missbrukar som når sitt första nykrat år.

Grattis till mig!

Bild fr nyår.

P.S
Snart dax för dagens "platefit"Vår.

Kan inte sluta längta!

 


Hoppsan.

Det märks att våren ligger i luften som en rosa luddigt täcke.
Solen skiner ♥ och vinden biter stenhårt i kinderna!

Gårdagen bestod av skratt och vin. Och lite vickande på höfterna så klart!
Och jag lyckades berusa mig...ops.... Fast jag lovade mig själv dyrt och heligt att hålla mig nykter MINST en månad. Men det höll sig ju två veckor iaf.

Jag och fröken sandberg parkerad våra rövar efter fästningen med en ljuvlig utsikt i vårsolen. Med en varsin kaffe size big. Och det var någonstans det då hände, en lugn kväll skulle förvandlas till en trevlig vinfylla!Sååå...
Imorse luktade det lik i lägenheten och var varmt som i en bastu. Tydligen hade jag maxat alla element som finns på mina 33kvadrat. Ja...stanken kan jag inte förklara.
I det tunga paketet....

Nu ska jag avslöja vad det var i paketet.
Ett par stövlar!

Ett par ljusrosa gummistövlar!
Helt i min smak. Jag skulle ha svårt att stoppa fötterna i ett par gummistövlar om dom inte var rosa. Så då var det bara att vänta på att det blir regn eller slask åtminstone.....?

ellos

Ahhaaaaaaaaa!

Dagens upptäkter:

♥ Man blir trött i huvudet av att sitta och sträck-skriva tenta i exakt 2 timmar.

♥ Beställ inte större paket än du kan bära hem.

♥ Att inte ha godis hemma när man bantar gör en mindr sugen på att fuska.

♥ Att det inte kommer att bli sommar än på ett tag.


Idag var det alltså tenta på schemat, och inte för att skryta men, jag tyckte det gick skitbra! Men att vara smart starffar sig, i detta fall, med att jag känner mig helt vimmelkantig... Eller en släng av jetlag. Jag har ju faktiskt åkt x timmar tåg inom loppet av ett dygn.....?

Jag plockade med ett paket som kommit. Ett stort paket. Nästa större än mig.
Men gud sååå värt det de va. Vilken glädje att få öppna paketet. Visar sen vad det var! För nu ska jag ta mig en middagslur!

Alla hjärtans dag!

Kärlekens dag som de flesta väljer att hata.

Jag tycker det är tråkigt att de flesta statusuppdateringarna på Facebook ifrågarsätter varför vi en dag om året ska uppmärksamma kärleken. När man nu kan älska varandra restan av årets alla dagar. Att det nu skulle bero på att butiker och annat endast vill tjäna pengar, och hittar på det.

Hur vi nu använder den här dagen kan jag hålla med om, är skit.
Att det blivit en tävling och ett tillfälle att tömma plånböckerna. Men att visa sin kärlek till andra är för det första gratis.

Det jag menar är att alla hjärtans dag är en dag med historia bakom sig.
Att det är något vi tagit från historian, redan på 200-talet, om Sankt Valentin. Den säger att han skulle avrättas på grund av att ha vigt unga par, trots förbud. Innan sin död, lyckades han smuggla ut ett kort till kvinnan han förälskat sig i. Därav: Valentine´s card.

Då kan vi ju egentligen vara lika hatiska över Julen och påsken......?

Ha en underbar dag!

 


Go analog.

Jag befinner mig just nu i Dalarna.
Jag åkte ifrån min laddare, som ligger kvar i hallen, i Varberg, och väntar. Detta innebär katastrof kan jag meddela. Med tanke på att mitt liv ligger inprogrammerat i den lilla luren. Nummer, kalender and so on...

Så för första gången på mycket länge tvingas jag använda mig av en analog telefon. Och jag faller på knä och tackar gudarna att jag åtminstone kan använda mig av en dator!


Min vän Lage N

Idag har jag tryckt i skolbänken hela dagen, med lagen vid min sida.
Ord på svenska som jag inte ens visste existerade. Men jag tycker att det juridiska systemet är sjukt imponerande och avundas all kunskap en jurist faktiskt besitter!

Jag måste fortsätta att spy över hur synd jag tycker om mig själv.
Igår dunkade jag huvudet i en hylla (alltså, det var en olycka) och ansåg att jag därmed smittats av hjärnskakning. Efter några timmar med ett huvud som dunkade i takt med grannens gräsliga festmusik lyckades jag somna in. Men som vanligt jämt och året runt så är det ju även "sånna där förkylningstider...." Vilket tröstande nog gör saken bättre?

Och för att toppa det hela:
Storm.

Men jag kan uppmuntra mig med att det avr en ren tillfredsställelse att titta på stegmätaren idag. Trots vädret.


Personlig stolthet

Våren kommer med stormsteg och med våren kommer promenader och ett sundare liv. Snart kommer vintern ligga långt nere i kloakerna. Smält och bortglömd. Vi kommer vara lyckliga utan dess närvaro TILLS den dyker upp i slutet av året igen. Underbart för den stund det glädjer oss!

Till er som nu inte känner mig utan och innnan.
Tidigare i mitt liv hatade jag sport. Jag tyckte det var slöseri med tid och oerhört tråkigt. Till frukost åt jag panpizza och intog oerhörda mängder Cola. Ett par träningsbyxor ägde jag inte och jag var en gympalärares värsta mardröm. Och med tiden växte min magen vill jag lova!

Och häromdagen tänkte jag tillbaka.
Jag kom på mig själv med att känna abstinens över att inte tagit den där långa kvällspromenaden. Växlandes mellan en fotbollsmatch och köttet som steker i pannan. Då vattnet plötsligt blivit gott och kilona inte fastnar i spegeln. Och mina vänner, jag äger ett par träningsbyxor och mitt största craving just nu är ett par löparskor!

Jag är så jävla stolt över mig själv!


Inför.

Tentaplugg för fulla muggar.
Det är inte ofta jag känner mig nöjd över pluggandet, men denna gång finns en tro om att jag kommer greja tentan.

Klockan 09.00 imorgon kan ni hålla tummar och tår för mig.

Just nu gäller det att förbereda sig.


Irriterad.

Som om feber inte vore nog som bromskloss för pluggandet.
Så träder irriterande ljud in på en säker andraplats!

Någonting låter i huset.
Det låter som om någon blåser en ton i en tvärflöjt som rostat. Oavbrutet i x antal sekvenser. Kan man  bli tokig. på riktigt?


" Fever, fever...."

Jag har feber.
Det var längesen jag hade feber och idag känner jag mig väldigt ynklig.
Att solen håller sig bort gör inte saken bättre.

Men jag har en tenta på fredag att se fram emot.
Dagen ska varvas med plugg och receptletande.

Eftersom jag äter LCHF-kost, så tar fantasin stopp vid kött och sallad och det kan vara kul med något nytt!

LCHF:
Low Carb High Fat.
Man undviker kolhydrater i kosten och äter sig mätt på proteiner och fett.

Ja, det funkar!

RSS 2.0